PURE INDUCT

Filter sa jonizatorom za centralne ventilacione sisteme

Informacije o proizvodu

Uz Brink PURE INDUCT u Vašem domu je uvek osiguran zdrav vazduh u zatvorenom! Danas smo svi svedoci nečistog vazduha u velikim gradovima. Sagorevanjem fosilnih goriva u toplanama i individualnim ložištima, iz izduva motornih vozila nastaju štetne PM 2,5 čestice veličine manje od 2,5 mikrometara (svega 3% prečnika ljudske dlake). Ove čestice mogu da prodru duboko u pluća, čak mogu ući i u krvotok. Na osnovu istraživanja utvrđeno je da su uzrok prevremene smrti, kardiovaskularnih i plućnih bolesti, utiču na pogoršanje horničnih oboljenja (astme, srčani napad, bronhitis, itd.).

PURE INDUCT predstavlja odvojeni modul koji se može se povezati na kanal bilo kog ventilacionog sistema sa povratom toplote (rekuperatorska jedinica). Uređaj filtrira vazduh dosta kvalitetnije od uobičajenih filtera. Pri filtraciji se koristi i proces jonizacije vazduha. Zahvaljujući specijalnim statičkim filterima zaustavljaju se ne samo sitna prašina i polen, već i smog, gljivice, virusi, pa čak i ultrafina prašina i štetne čestice PM 2,5 i PM 10 (čestice manje od 0,1 µm)! Efikasnost filtracije je bolja nego kod primene HEPA filtera. Ovo stvara optimalnu klimu u zatvorenom, što je veoma važno za zdravlje korisnika.

Brink PURE INDUCT je testiran od strane TÜV, a u tabeli ispod se nalaze rezultati ispitivanja:

Tip

Efikasnost eliminacije

Čestice veličine 0,3 – 7 µm

99,94 %

Spore gljivica < 100 µm

97 %

Bakterije < 100 µm

98 %

 

Tehničke karakteristike uređaja:

·         Maksimalni protok vazduha: 600 m3/h

·         Otpor strujanju vazduha: 20 Pa @ 250 m3/h

·         Radni napon: 230V, 50 Hz

·         Potrošnja struje: 4 W

·         Priključak vazduh: Ø125 - Ø250 mm (uz korišćenje adaptera)

 

Modul PURE INDUCT radi potpuno automatski i filtere je potrebno menjati dosta ređe od standardnih filtera kod rekuperatora i sličnih uređaja. Uz uređaj dolazi i adapter za priključak na kanalsku mrežu (od Ø125 do Ø250 mm).

Loading...